Sulkemiskorvauksen haku aukesi 12.5. ja ensimmäisen viikon aikana sulkemiskorvausta haki 2 258 yritystä. Sulkemiskorvausta maksettiin ensimmäisen viikon aikana 10,1 miljoonaa euroa. Myönteisen tukipäätöksen on saanut 797 yritystä, ja hakemusten hyväksymisprosentti on tällä hetkellä noin 92 %. Tarkemmat tilastot löytyvät Valtiokonttorin verkkosivulta.

Sulkemiskorvaus koskee pienyrityksiä ja mikroyrityksiä tai konserneja, joissa on enintään 49 työntekijää. Yritys voi saada korvausta, jos sen toimitilat on suljettu tilapäisesti asiakkailta lain määräyksellä tai viranomaisen päätöksellä. Sulkemiskorvaus koskee ravintoloita ja muita ravitsemisyrityksiä, sekä esimerkiksi liikunta- ja urheilutiloja, kuntosaleja, kylpylöitä ja sisäleikkipuistoja. Suurille yrityksille on suunnitteilla oma tukensa, jonka aikataulu ja yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin.

Sulkemiskorvauksella korvataan yritykselle liiketoiminnan joustamattomia kuluja ja esimerkiksi palkkakuluja. Korvausta on haettava neljän kuukauden kuluessa sen kuukauden päättymisestä, jona velvollisuus pitää toimitilat suljettuina päättyi. Tämänhetkisten sulkemisten osalta haku päättyy elokuun lopussa. Omaa yritystä koskevien sulkemismääräysten ajankohdat voi tarkistaa Valtiokonttorin sulkemiskaudet-sivulta.

Sulkemiskorvauksen määrä perustuu siihen, kuinka suuret yrityksen kulut ovat olleet helmikuussa 2021 ja kuinka suuri osa liiketoiminnasta on ollut suljettuna.

Sulkemiskorvaukseen oikeutetut yritykset voivat hakea myös kustannustukea, mikäli tuen ehdot täyttyvät.

sulkemiskorvaukset

Pienet ja mikroyritykset voivat nyt hakea sulkemiskorvausta Valtiokonttorista.

Lisätietoa sulkemiskorvauksesta.

Sulkemiskaudet löytyvät nyt Valtiokonttorin verkkosivuilta

Pienet ja mikroyritykset voivat hakea sulkemiskorvausta Valtiokonttorista. Ennen sulkemiskorvaushakemuksen täyttämistä ja käsittelyn nopeuttamiseksi kannattaa yrityksen paikkakuntaa koskevat sulkemismääräykset tarkistaa Valtiokonttorin palvelusivulta

Tämä postaus Sulkemiskorvauksen haku on lähtenyt hyvin käyntiin on julkaistu ensimmäisenä sivustolla Yrittajille.